انتخابات مجلس هشتم(22)
معيارهاي انتخاب اصلح از ديدگاه امام خميني(ره)
علي شيرازي
حضور همگاني مردم در پاي صندوقهاي را‡ي و دقت آنان در انتخاب نمايندگاني صالح و با تقوا و معتقد به نظام و ولايتفقيه، راهکاري براي پاسداري ارزشها و بقاي حکومت ديني است. مردم بايد در اين امتحانهاي بزرگ الهي، براي ماندگاري دين و نظام، پا به عرصه دفع خائن و انتخاب خادم درستکار بگذارند و در اين ميدان، رضاي خداوند را بر رضاي خويشتن مقدم دارند؛ تا همچنان ضامن ترويج فرهنگ اسلام عزيز و نفي سلطه جهانخواران و مستکبران شوند! از اين رو امام بزرگوارمان در پايان عمر شريف خود فرمودند: «من در ايام آخر عمر با اميدواري کامل و سرافرازي از نبوغ شما به سوي دار رحمت حق کوچ ميکنم. سرفرازي و مباهات آنگاه به حد کمال خواهد رسيد که در ا نتخابات مجلس شوراي اسلامي، چون انتخابات رياست جمهوري، کمال رشد انساني - اسلامي خودتان را نشان دهيد. شما اي ملت عزيز که براي خدا و جلب رضاي او به پا خاستيد و با تأييد و توفيق ذات مقدسش به پيروزي معجزه آسا رسيديد، اکنون نيز در اين مرحله که مقام امتحان است، کوشش کنيد که مصالح اسلام و کشور اسلامي را فداي منافع شخصي يا گروهي نکنيد. من انتظار دارم که وحدت کلمه خود را حفظ و در انتخاب وکلاي خود رضاي حق را بر رضاي خود مقدم داريد.» زماني اين رضايت حاصل ميشود و همه مرضي خداوند عزيز ميگرديم که معيارهاي انتخاب اصلح را مد نظر قرار دهيم و نمايندهاي را برگزينيم که داراي ويژگيهاي ذيل باشد، که امام بزرگوارمان همواره بر آن پاي ميفشردند:
1. «اشخاصي که انتخاب ميکنيد، سوابقشان را مطالعه کنيد... در زمان سابق چه جور بودند، در زمان انقلاب چه جور بودند، از اول انقلاب تا حالا چه جور بودند و سوابق خانوادگيشان چه هست، عقايدشان چه هست و مقدار معلوماتشان چه هست.»(1)
2. «افرادي را انتخاب کنيد که متعهد به اسلام شرقي و غربي نباشند، بر صراط مستقيم انسانيت و اسلاميت باشند.»(2)
3. «کساني را که انتخاب ميکنيد، بايد مسايل را تشخيص دهند، نه از افرادي باشند که اگر روس يا امريکا يا قدرت ديگري تشري زد، بترسند؛ بايد بايستند و مقابله کنند.»(3)
4. مردم شجاع ايران با دقت تمام به نمايندگاني راي دهند که... طعم تلخ فقر را چشيده باشند و در قول و عمل مدافع اسلام پا برهنگان زمين... و مدافع اسلام ناب محمدي (ص) باشند.»(4)
5. «بايد اشخاص امين و صادق در مجلس شورا بروند که مقررات شما را بر طبق خواستههاي خداي متعال پياده کنند.»(5)
6. «سرنوشت اسلام و کشور خود را به دست کساني دهيد که به اسلام و جمهوري اسلامي و قانون اساسي معتقد و نسبت به احکام نوراني الهي متعهد باشند و منفعت خود را بر مصلحت کشور مقدم ندارند.»
7. «انتخاب اصلح براي مسلمين، يعني انتخاب فردي که تعهد به اسلام و حيثيت آن داشته باشد، و همه چيز را بفهمد و چون در مجلس، اسلام تنها کافي نيست، بلکه بايد مسلماني باشد که احتياجات مملکت را بشناسد و سياست را بفهمد و مطلع به مصالح و مفاسد کشور باشد و ممکن است به شما و گروه شما هم مربوط نباشد، که اگر اصلح را انتخاب کرديد، کاري اسلامي ميکنيد و اين محکي است براي خودتان که تشخيص بدهيد انتخاب براي اسلام است يا براي صلاح خوتان.»(7)
اگر انتخاب، براي اسلام باشد، در اين صورت، رضايت حق را بر رضاي خويش مقدم داشتهايم و سعادت دو سرا و کمال خود را تدارک ديدهايم؛ و حافظ و نگهبان جمهوري اسلامي ايران گشتهايم. منبع
پي نوشت ها
1.صحيفه نور، ج 9، ص 177
2. همان، ج 11، ص 284
3. همان، ج 18، ص 198
4. همان، ج 4، ص 194
5. همان، ج 5، ص 253
6. همان،ج11، ص 269
7. همان، ج 18، ص 152
ادامه داردهمان،ج11، ص269
7. همان، ج 18، ص152